Иван КЪНЕВ на 85...живопис до 20 юни 2020
ТЪРСЕНЕ

 

Иван КЪНЕВ

85...

изложба живопис

8-20 юни 2020

Ivan KANEV
85 ...
painting


Здравейте приятели, ценители!
Тази изложба беше предвидена да се открие в деня на 85 годишния юбилей на Иван Кънев- 29 март 2020. Мерките за безопасност заради пандемията обаче наложиха друг ритъм и начин да посрещаме празниците си. Тук, в сайта на галерията, както и във Фейсбук се опитах да Ви направя съпричастни с изкуството на художника.
Разбира се, снимките и реалното изкуство са две различни неща.
Затова, аз и художникът, сме много удовлетворени, че можем да подредим тази Юбилейна изложба и осъществим истинската среща помежду ни.
В нея, освен пейзажи от пътуванията на Иван Кънев в годините, особено място е отделено на образа на художника като портретист. Имате възможността да видите негови портрети и автопортрети, рисувани в началото на 60-те години на XX- ти век до последни дни.
Непрестанно е любопитството на Иван Кънев и желанието му да експериментира в различни техники на живописване. Изложените пейзажи и портретът на починалата му съпруга са изпълнени в сух пастел на платно. Техника, която определено пасва на природата на художника- придава още дълбочина и сложност на колорита, позволявайки известна експресивност при полагането на боите. Което пък ражда и движението в тези последни платна на Кънев.
Друга, не толкова популярна днес техника, но особено характерна за Иван Кънев, е тази на маслените бои, положени върху картон. Ефекта е на меко потъване и сливане със сюжета на картината.
Всички тези нюанси на различните техники на Кънев, специфичната разработка на зеления цвят, също много характерен за него, мащаба на произведенията могат да бъдат усетени само наблюдавайки ги на  живо.

Очакваме Ви!
Мястото на срещата е галерията.

Този линк води към публикацията за изложбата от 29 март 2020/ копирайте за да разгледате !
https://www.astrygallery.com/event.php?ID=297

 

   
  
   
 

 

 

 

© 2006 Галерия АСТРИ - Всички права запазени
powered by x-non