Ивайло МИРЧЕВ живопис 28 април- 16 май 2020
ТЪРСЕНЕ

 

Ивайло МИРЧЕВ

ВСИЧКО Е ЖИВОПИС

28 април  - 16 май 2020

Ivaylo  MIRCHEV
Everything is  Painting
April 28- May 16, 2020

виртуална   изложба

Представата за живопис за мнозинството от хората е картина, изпълнена в маслена техника върху платно. Ако е хартия или някаква  твърда основа, покрита с водни боички, купени от книжарницата, това определено е втора категория изкуство. Но дали е така ? Да си спомним за Майстора и неговия „Цариградски цикъл“, или за магията на Иван Милев, или за вълнуващите опуси на Никола Маринов, изпълнени в акварелна техника.

Задачата ни в съвместния проект с Галерия „Астри“ е далеч по-скромна. Просто исках да провокирам по-скоро себе си, преодолявайки съпротивата на различните материали в реализирането на артистичните си намерения, или казано по друг начин образно, дали маслото и водата могат да „заживеят в една кожа“ ? Едва ли, но трябва да се опита.

Ивайло Мирчев

             27.04.2020 г., София


 

Това интернет представяне на изложбата има за цел най-общо да Ви запознае в търсенията на художника в последно време. Поради техническите възможности на снимачната техника и различното калибриране на нашите екрани, има известни разминавания в колорита на произведенията. Също така се губи реалната представа за мащаба им.

Въпреки това, удоволствието от гледането им за мен е голямо и искам да го споделя с Вас.

И тъй като истинското няма давност и това, което остава след нас е изкуството,  в други времена ще може да видите на живо в галерията тези произведения и да усетите цялата им сила.

Вихра Пешева, галерист 

 


1.Изгрев- 14/14, акварел на хартия2. Балчик- 15/20, акварел на хартия


4. Париж- Сена - 15/20, акварел на хартия