Иван КЪНЕВ живопис 29март- 11 април 2020
ТЪРСЕНЕ

 

Иван КЪНЕВ

85...

изложба живопис ТУК
www.facebook.com/AstryGallery

Ivan KANEV
85 ...
painting
March 29 - April 11, 2020

Здравейте приятели, ценители!

Странно е и няма много общо с действителността разглеждането на една изложба на екрана на компютъра или по снимки. Изчезва част от аромата, от магията, която прави от една картина произведение на изкуството.

Но когато гледаме репродукции от познати обекти,от познат автор, когато поне в известна степен сме запознати с естеството на нещата, тогава е различно. Разпознаваме, отгатваме новото, усещаме боите, релефа на платното, материала...

И тъй като Иван Кънев е добре познат художник, единствената възможност да уважим неговия Юбилей, да видим много ранни и най-последни произведения, да се докоснем до изкуството му е този сайт и www.facebook.com/AstryGallery.

Надявам се да може да ги усетите като "на живо"! Да Ви донесат простора, тишината, аромата и спокойствието на света, който съдържат и от който се нуждаем!

И не на последно място- картините се продават! Позволявам си да го напомням заради това, което дава на всички- артисти, галеристи и колекционери,  купуването на изкуство, купуването на красота, време и чувства.

Ако решите да го правите, пишете ми или звънете!

На Ваше разположение съм!

Вихра/0885230717 и astrygallery@gmail.com


,,Автопортрет”-маслени бои на платно,60-те на ХХ в.


Иван КЪНЕВ е роден на 29 март 1935 година в Нова Загора.
През 1963 г. завършва „Приложна графика“ в Художествената академия, в класа на Проф. Александър Поплилов.
Започва да излага свои произведения през 1966 г., а първата му самостоятелна изложба е в София през 1973.
Общественият живот на Иван Кънев е имал за мисия съхранението на изкуството от и за другите. В Сливен, през 1963, поставя началото на музейната колекция на градската галерия.
В София е уредник в Националната художествена галерия, а по- късно, от 1985 до 1993 г. е директор на Софийска градска художествена галерия(СГХГ).


1. Поляна с храсти - м. б. на картон, 40/60, 2019


2. Късна есен - пастел на платно, 46/61, 2019