Десислава МИНЧЕВА - ОТРАЖЕНИЯ - живопис до 29 юни 2019
ТЪРСЕНЕ

 

Десислава М И Н Ч Е В А
О Т Р А Ж Е Н И Я
живопис
20 юни - 13 юли 2019

Вернисаж: 20 юни, четвъртък, 17.00-20.00

Десислава Минчева е родена 1956 г. в София. Завършва специалност Живопис в Национална художествена академия в класа на акад. Светлин Русев (1981). Автор на десетки самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Носител на Златен медал за рисунка на Фондация "Агаци", Италия. Професор по рисуване в НХА. Изнасяла е лекции в Париж, Мексико сити, Барселона, Милано, Сиан, Ханджоу. Живее и работи в София.

В настоящата изложба са включени картини, рисувани през последните месеци. Темата за отраженията, тяхната реалност или нереалност, фигурира във всяко едно от платната. Пейзажът, отразен във водната повърхност, балерините и изящните женски образи са загадъчни и многопластови. Често отражението съдържа повече истинност от действителния обект. Предизвиква въпроси и дава отговори.
Майстор на рисунката, фин колорист с естетика от най- висока проба, Десислава Минчева е сред най-значимите имена на съвременната българска живопис. Изложбите й са събитие за всеки, докоснал се до нейното изкуство и са принос в културното наследство на България.